Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
A Mercedes riválisait meglepte az “űrhajó” a Spanyol Nagydíjon
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes riválisait meglepte az “űrhajó” a Spanyol Nagydíjon

Meglepte a Mercedes riválisait az autójuk gyorsasága a Spanyol Nagydíjon, hiszen a csapat a szezon eddigi legjobb eredményét érte el.

Lewis Hamilton a negyedik rajtkockából a második helyre jött fel, míg George Russell a 12. helyről rajtolva a csapat első kettős dobogós helyezését szerezte meg a szezonban.
Lance Stroll elmondta, hogy azt gondolta, hogy az Aston Martinja a második leggyorsabb autó lesz a domináns Red Bullok mögött, és meglepődött, hogy Hamilton milyen könnyen elment mellette a verseny elején.

“Ma egy űrhajójuk volt. Nem igazán tudom, honnan vették ezt a tempót. Azt vártam, hogy mi leszünk a legerősebb autó a Red Bull után, az idei összes futam után azt vártam, hogy lesz tempónk, hogy ma valamit jót csinálunk.”

Hamilton Carlos Sainzt is megelőzte, ahogy előrébb lépett. A Ferrari pilótája szerint a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a Mercedes milyen közel volt a Red Bullhoz ezen a versenyen.

Sainz szerint úgy tűnt, hogy a Mercedes lett a legközelebbi fenyegetés a Red Bullra.

“Azt hiszem, a tempónk, ha azt nézzük, hogy 45 másodperccel [lemaradva] végeztünk, nagyjából ott, ahol Miamiban végeztünk, ahol az elmúlt versenyeken is végeztünk. A Mercedes hirtelen beékelődött közénk és a Red Bull közé, valószínűleg oda, ahol az Astonnak kellett volna lennie, de nem tudom, mi történt az Astonnal.”

Míg a Red Bull és a Mercedes az első négy helyen végzett, addig az Aston Martin párosa Fernando Alonso és Lance Stroll, Sainz mögött a hatodik és a hetedik helyet szerezte meg. Ez a legrosszabb eredményük idén eddig.

Mike Krack csapatfőnök azonban óvakodik attól, hogy elhamarkodott következtetéseket vonjon le a Mercedes teljesítménye kapcsán.

“Azt hiszem, túl korai vagy túl könnyű lenne ilyet mondani, mert még nem láttuk a teljes képe. Ez olyasmi, mint az év elején, amikor azt mondtuk, hogy két-három versenyre van szükségünk, hogy lássuk, hol is tartunk valójában, szerintem ez most is így van. Most lehet, hogy mások nagyobb lépést tettek, de az eddigi első elemzéseink nem ezt tükrözik.”

Azt azonban elismerte, hogy még ha a csapat nem is teljesített volna alul a kvalifikáción, valószínűleg nem lettek volna elég gyorsak ahhoz, hogy legyőzzék a Mercedes versenyzőit.

“Ha a második helyről rajtoltunk volna, akkor is nehéz lett volna a Mercedeseket a verseny kezdeti szakaszában, az első 15 körön hátul tartani, mert azt hiszem, időnként öt-hat-hét tizeddel lassabbak voltunk. Ez olyasvalami, amire szükségünk van.”

Alonso elmagyarázta, hogy miért döntött úgy, hogy nem támadja meg Strollt a hatodik helyért

Forrás: racefans.net  

Slide Up
x

Releváns cikkek